top of page

פרויקט הגמר במחלקה לארכיטקטורה מוגדר כפרויקט תזה שבמהלכו נדרשנו לייצג עמדה כלשהי ביחס לבעיה או תופעה ולבטא אמירה אישית על המציאות הספציפית, תוך חיפוש אחר פתרונות חדשניים עבורה. פרויקט הגמר נדרש להעמיד פתרונות איכותיים לבעיות אמיתיות ואקוטיות תוך נקיטת עמדה ביקורתית ואישית.​

​מאז ומעולם היוותה ארכיטקטורה ראי וכלי ביטוי להלך רוח תרבותי. בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי פרדיגמאטי בהלך רוח זה, כאשר הסביבה הבנויה והטבעית מציבה בפנינו שורה של אתגרים והתמודדויות המבטאים טרנספורמציה בהלך הרוח התרבותי, החברתי והכלכלי. תהליכים רבים מעידים על שינויים דרסטיים בסדרי עדיפויות ובהטיית מרכזי הכובד של הדיון העכשווי.

זמינותם של הטכנולוגיה והמידע, נרתמים למען התמודדות עם סוגיות סביבתיות כלכליות וחברתיות במידה רבה יותר מאשר הפגנת יכולות צורנית ויצירת מונומנטים איקונים. אדריכלות הראווה של ראשית העשור מפנה בהדרגה את מקומה לאדריכלות מודעת לסוגיות הסביבתיות, החברתיות והכלכליות העומדות על הפרק. ארכיטקטורה כיום נדרשת למציאת פתרונות והתמודדות עם הסוגיות הללו, מבלי לוותר על יצירתיות, כושר המצאה ואיכות העצוב ובשאיפה לאזן בין שני הגורמים הללו לכדי תוצאה איכותית ושלמה.

השנה החלטנו לאתר תופעות / בעיות / סוגיות בוערות במרחב הישראלי ולנתחן לפני שנגשנו לבחירת מיקום גיאוגרפי ספציפי. על כן, מתאפיינת פריסת הפרויקטים השנה ברבגוניותה ומעורבותה בכל חלקי הארץ - מקריית שמונה ועד ירושלים- כשבכל מקום נבחנת סוגיה רחבה יותר של המרחב התרבותי- חברתי בישראל.

INVOLVED

המרכז האקדמי ויצו חיפה המחלקה לארכיטקטורה​ | מנחי הפרוייקט​:

אדר' שוורץ הורציו, אדר' וייזר גליה, אדר' צ'צ'יק לירן, אדר' קורן צביקה

architecture

בוגרי המחלקה לארכיטקטורה תשע"ב 2007-2012

bottom of page